Autor: 021.rs

Novi Sad
28.05.2018.
07:08 > 09:08
Inicijativa građana "Sačuvajmo Liman od betona" pozvala je građane da danas u 18 časova na uglu Balzakove i Narodnog fronta uz čaj i kafu razmene mišljenja o Generalnom planu regulacije Limana sa Univerzitetskim kampusom, a koji predviđa izgradnju javnih garaža.
  • nab te glavni grade

    31.05.2018 18:27
    Stari novosadjani ne shvataju...
    U toku je beogradizacija Novog Sada. Nista je nece zaustaviti. Nista. Ni peticija, ni da svi legnete pred bager, ama bas nista ih nece zaustaviti. To su "ljudi" koji su dobili ogroman kes od koksa koji mora da se opere. U beogradu vise ne moze igla da stane, pa se zida kod nas. Sta nas boli uvo. Nek ide sve u tri lepe.
    Vreli novosadski asfalt je vec krenuo, a klinci ce da se rokaju gore nego devedesetih. Planira se jos 10 splavova na ribarcu. Turska stize u nas mali grad. Hebiga...nisu turci 500 godina d...li...
  • Mastodont

    30.05.2018 10:34
    @Deda Limanac

    Zato što dotični i jesu, doduše ne priglupi, nego ekstremno glupi, jadni i bahati automati, što u svakom komentaru jasno demonstriraju. 'Bot' je praktična i prikladna reč, ja preferiram izraz 'goveda'.
  • Deda Limanac

    30.05.2018 10:21
    @Svi komentatori
    U komentarima na ovu vest (postavljenu 28. maja. 2018. u 09:08h) reč "BOT", ili u množini, "BOTOVI", pojavila se do 09:25h 30.maja.2018. bar jednom u 21 od 71 priloga komentatora! Svi koji svoje sagovornike oslovljavaju tom NESUVISLOM KARABUDŽEVINOM od reči time ih proglašavaju za priglupe automate, koji uvek rade i govore po tuđem nalogu. Nažalost, u vesti koju komentarišemo radi se o stvarima koje se tiču svih građana Novog Sada, bez obzira na to koju ideologiju preferiraju ili podržavaju. Zašto bi onda nečije MIŠLJENJE bilo unapred proglašeno za automatsko i glupo?

    Ponašajmo se kao civilizovani ljudi. Saslušajmo i ispoštujmo jedni druge. Prihvatimo da postoje razlike u pogledu na svet. Strašno je videti sa koliko netrpeljivosti i često neskrivene mržnje građani Novog Sada komentarišu mišljenja drugih GRAĐANA NOVOG SADA. A jednako je strašno i to koliko je većina komentatora nepismena! Najveći deo čitave "diskusije" mnogo podseća na režanje divljih zveri u raspaljenom čoporu.

    Smirite se malo, dragi sugrađani. Razmislite pre nego što nešto napišete. Ne budite toliko OSTRAŠĆENI. Budite konstruktivni, pokušajte da nađete meru u razgovoru. Nađite zajednički interes. Zar je to toliko teško?

    Posle ovakvog "dijaloga" jedna je stvar sasvim sigurna: ništa nećete postići, osim što ćete se na kratko rasteretiti od svojih frustracija. A "kontrolori" iz političkih vrhuških svih "farbi" upravo to i žele. I postižu, nažalost. Upravo zahvaljujući ovakvom dijalogu.

    Deda Limanac
  • Liman-ac

    30.05.2018 08:35
    Veliki problem takodje postoji na parkinzima oko Doma zdravlja na Limanu.
    Zasto na podignete te garaze lepo na parkinzima koji sada pripadaju Domu zdravlja?
    To ne znaci da dirate postojece parkinge stanara, nego iskljucivo da na postojecim parkinzima a ima ih dva, sa predn je strane Doma zdravlja (od Balzakove ) gde je glavni ulaz, i onaj veliki parking iza gde je garaza hitne pomoci. Time bi resili odma 60% parkinga koji se nalaze oko Doma zdravlja i bilo bi i vise nego dovoljno mesta za gradjane koji zive u okolnim zgradama.
    Drugo sta je sa ogromnom livadom iz Doma zdravlja tik pored vrtica Novosadjnce? Jel tu ne mogu da se nazidaju garaze, ili makar napravi ogroman parking?
    Trece od pocetka Balzakove, od Doma zdravlja pa sve to 1300 Kaplara, duz celog tog poteza sa leve strane se nalaze ne iskoriscene livade, zasto se tu ne naprave parkinzi, ne garaze na sprat, nego obicni dvostrani parkinzi?
    Eto vam resenja,...na Limanu ima mesta kolko hoces, a ne cupati ono lepo drvece i dizati ljudima ispred nosa garaze.
  • Lalosh238

    30.05.2018 01:12
    Bravo Limanci! Stop betonu u Novom Sadu, neka jarani malo po Futogu i Vjeterniku zidaju nebodere i bulevare!
  • Djoka

    29.05.2018 09:18
    Ako bude kontramintinga, dolazimo na miting sa bulevara, detelinare, centra i naselja da podrzimo limance. mora se boriti protiv okupatora
  • Pera

    29.05.2018 00:49
    Liman je gradjen dok su gradom upravljali strucni ljudi koji su ga voleli. Mante ga se skorojevici.
  • Prolaznik

    28.05.2018 19:39
    Joooj @dragan-eee
    Joj ne radis sto sam ti reko...

    Podzemne vode i pescana podloga su problem... Bile... nekada davno, sada je 2018ta godina. Svaka nova gradjevina na Limanu (ParkCity, Marcator, Promenada...) ima podzemne nivoe. Dakle ako mora da se zida lepo pod zemlju sa tim karakondzulama. Taman lepo zimi toplije, leti hladno na podrumskim nivoima i milina, nema potrebe za regulacijom temperature samo ventilacija za izduvne gasove... Ali ne, to kosta, metalne garaze poput one iza pozorista necija suracka firma sklepa za nedelju dana a vas dragi gradjani... ko vas je...e.

    A za naplatu parkinga na Limanu, to mozete lepo da napisete na papiric, zguzvate u sfericni oblik (lopticu), namazete lubrikantom po sopstevnom izboru i plasirate srednjim prstom tamo odakle izlaze preradjeni sendvici finansirani od strane vladajuce stranke.

    Bilo je pokusaja preko puta parka pa su stanari lepo pokazali kako se to radi, operes linije, odseces znak i vozi Misko.
  • @@@NS

    28.05.2018 18:12
    Bote, niko nije ni protiv vrtica ni garaza (ok, mozda ima par budala, ali to je na nivou statisticke greske).

    A hijade/desetine hiljada su protiv LOKACIJA i NACINA izgradnje doticnih.

    Mozete da slikate do mile volje, ovakav plan/projekat vam nece proci i tacka.
  • Bole

    28.05.2018 17:23
    A gde cemo
    Parkirati?
  • @NS

    28.05.2018 16:30
    I svi lazni demonstranti i botovi ce biti snimljeni (i identifikovani) i objavljeni po svim drustvenim mrezama
  • Liman-ac

    28.05.2018 15:36
    Jaoo blago vama Limanci, pa vi i ne znate da Milos to radi vama na ruku, da sutra kada budete prodavali kola mozete da navedete GARAZIRAN pa cete kroz tu prodaju profitirati uz pomoc danasnje vlasti.
    Ni ne znate kako nasa vlast misli na nas.
    E a zamisli kako ce biti kada naviknut da spavas pored otvorenog prozora na drugom spratu, i da te budi cvrkut ptice sa drvete cije grane skoro dolaze do prozora, pa ti neki Djura upali stojadina a umesto te grane ti njegov auspuh kod prozora, pa kad zadimi ima da ustajes kao oparen...a za koju godinu da umres od karcinoma pluca.
  • NS

    28.05.2018 15:08
    Svi koji su protiv izgradnje vrtica ce biti fotografisani.
  • NN

    28.05.2018 14:51
    Lažni demonstranti
    Treba ih slikati i postaviti na društvene mreže da vidimo iz kog kraja su došli. Skupimo se u 18h i razmenimo mišljenja i predloge šta dalje činiti. I ni slučajno ne nasedati na provokacije lažnih demonstranata.
  • Liman

    28.05.2018 14:46
    Podsetnik
    Za one sa slabijim pamćenjem -obećanja od pre 2 godine , novi sportski tereni

    http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/muzicka-skola-premesta-sportske-terene_741158.html
  • Liman 2

    28.05.2018 14:12
    @Klisa
    Drage volje! Mi smo upravo za to da se vrtici grade tamo gde treba. Nedostaju i Adicama, Sajmistu, telepu, Novoj Detelinari, Sajlovu. I u svim tim delovim postoje parcele gde nije nista izgradjeno pa nece nikom smetati da se tu nadju vrtici. Problem je u tome sto te parcele grad hoce da unovci.
    Ja cu Vam dati potpis ako pokrenete inicijativu da se gradi vrtic na Klisi.
    Dacu potpis i ako budu hteli da grade vrtic na Limanu umesto Dino parka ili da na Spensu naprave vrtic. Samo nemojte dirati parkove koji se koriste.
  • betmen

    28.05.2018 14:07
    Rekao bih da ovi što ostavljaju političke komentare kanda nisu sa Limana... Počeli lešinari da se okupljaju, ali neće proći niko od njih... samo solidarno komšijski!!!
  • Vlada

    28.05.2018 13:44
    @@

    Izbore možete da lažirate, ali za ove garaže ćete da se slikate :))
  • Liman I

    28.05.2018 13:37
    1. Kada kupujete stan plaćate i opremanje građevinskog zemljišta - parkinga, staza , zelenila. Dakle, to su već stanovnici Limana platili. Niko nije platio da mu auspuh na četvrtom spratu bude 4 metra od prozora. To jednostavno niko normalan ne gradi.
    2. Na Limanima postoje 3 javne garaže (zaboravili ste obu u Park Sitiju koja je takođe prazna). Dakle, dovoljan broj garaža.
    3. Molim sve stanovnike Limana i STVARNE učesnike skupa da cepaju plakate lažnih demonstranata i da ne nasedaju na provokacije obrijanih mišićavih botova.
    4. Podsećam da su se pojavile lažne gruše demonstranata, obratite pažnju na to!
  • @@Kaja

    28.05.2018 13:35
    Aj napravite kontramiting na Limanu, bez karavana medjugradskih autobusa i sendvic-botova iz cele Srbije...
  • Bora

    28.05.2018 13:25
    @Telep
    Nije mi jasno koga vi to pitate "šta je sa Telepom?".

    Čekate Limance da nešto urade?
    Organizujte se, pokrenite potpisivanje peticije, okupljajte se.
    Ko će ako nećete vi sa Telepa?

  • @Darko

    28.05.2018 13:13
    A tvoja inicijativa je da si protiv inicijative za gradnju vrtića? :)))))
    Gledao si 2016. gledaćeš i 2020.
  • /

    28.05.2018 13:12
    /
    @Telep
    pa to ja kucam
    bacili su kosku kao za liman a telepu su promenili plan na kojem nema parkova ni garaza.

    tamo gde su zadnjih 40g planirani vrtic i igraliste sada su hacijende
    takodje sve dalje ide na fasisticke komentare. na obe parcele je kumovala lokalna tajkunka

    vec sam spominjao da ce sa sera.or kosticem i sera.or hotelom biti sravnjen ceo kraj
  • Станко

    28.05.2018 13:10
    Хи хи
    Лако се њима окупљати. Ништа не раде, а троше наше пензије које су зарадили у држави коју си издали.
  • O(na)Zna

    28.05.2018 13:10
    Nas Milos se kanda malo uplasio pa pravi kontra setnju ha ha ha
    Inace odredjeni komunalni policajci i komunalni inspektori spijuniraju za sns zato slikaju skupove i onda gledaju i proveravaju ko je bio. Ako nadju nekog clana onda ga ispituju sto je bio tamo i tako...
  • Darko

    28.05.2018 12:50
    Ne dajte se VEĆINSKI Limanci
    E da mi je čuti i videti ove Dark Vebere i Kaje sakrivene iza ovih stubaca.
    Ja ako me nešto ne interesuje i nisam za i ne obraćam pažnju na to. Koji debil treba da budeš da se baviš , podsmevaš tuđim inicijativama . I stalna ironija o stranačkoj pripadnosti te pokušavanje da se ovo pripiše politici je za gađenje.
    Za mene je ovo borba za ELEMENTARNA PRAVA LJUDI naseljenih u gradu koji treba da bude Evropska prestonica kultura.
    Ja jesam ponosan na to samo u slučaju ELEMENTARNE i KULTURNE komunikacije grada sa građanima. Uostalom probajte . Napravite garaže samo odlukom komisije. Sledeća peticija biće Evropskom parlamentu da se umesto grad "kulture" dodeli status grada"torture".
    Sve sa Kajom i Dark Veberom .........
  • @Vlada

    28.05.2018 12:50
    2/3 bota?! Dve trećine bota??? Mislite 2-3 bota? To da li smo u manjini ćemo videti na izborima a ne na 021. A na 021 ćemo videti ko je obrazovaniji, pismeniji..
  • cuclica

    28.05.2018 12:09
    botovi
    Koliko botova, namnozili se kao pecurke posle kise.
  • Vlada

    28.05.2018 12:09
    @Dark Veber

    Pa na svaka 2/3 bota dođe i po jedan idiot. Svejedno ste u manjini.
  • NS

    28.05.2018 12:01
    Ali oni neće garažu i vrtić hahahahahaha
  • /

    28.05.2018 11:51
    /
    ne ludujte sa gradjanima i radom mesnih zajednica.
    mesne zajednice su pod strankama i lokalnim tajkunima

  • Jednostavno

    28.05.2018 11:46
    Je
    Neka, na primer, vlasnik park city-ja izgradi privatan parking ako mu je stalno da i dalje dobija kirije svih tih velikih firmi u njegovim lokalima, ili neka te velike firme DMS, RT-RK, NIS itd izgrade privatan parking ako im je stalo do svojih zaposlenih. Znaci privatan parking na privatnom posedu, evo kineska cetvrt i taj potez, koliko hoces placeva za parking. Kupi sebi i pravi sta hoces. Najbolje sada da se na grbaci stanovnika resavaju problemi velikih bogatih firmi ili pojedinaca. NECE MOCI.

    Ne razumem sto je grad uopste dozvolio gradnju tolikih objekata bez gradnje odgovarajuceg parkinga ...

  • @nervirach

    28.05.2018 11:42
    Evo ga sveznajuci nervirach.
    Pa da se porusi Dino park, 100 nekih drugih bi skocilo zasto se to rusi. Promenada ce imati parking prostor, ali potrebno je da se resi i medju zgradama, po kvartovima parking prostor.
    Treba da se predvidi parking za zaposlene koji ce dolaziti na posao, jer ovaj grad je omogucio i neka radna mesta, konkretno na tom Limanu 1.
  • sivi dom

    28.05.2018 11:39
    @kaja@kaja

    da ali ti i tvoji sto dodjete tada i odete sa limana se razlikuju od onih sto treba da zive sa nama i posle protesta. Ok mi je kada komsija kaze drugacije misljenje. Ali njih je jako malo, jer su i oni navikli na nesto sto imamo na limanu i naselju.

    Jeste bahato je dovlaciti masu sa strane u nase dvoriste ali ne podcenjuj novosadjane kada stanu uz svoje dvoriste i kada brane IGRALISTE ZA DECU i LIMANSKI PARK.

    Mislim da sam ti rekao da necemo stati!
  • Liman III

    28.05.2018 11:38
    Na Limanu postoje dve garaže koje zvrje prazne, a ovi hoće da zidaju 8 novih!!!
    Kod AMS na bulevaru Oslobođenja se nalazi garaža sa 140 mesta koja je stalno prazna, a iza Merkatora je privatni parking Maxton koji je prazan!!
    Drugo, zna se gde postoji manjak vrtića: grbavica i nova detelinara.
    Zašto tamo ne stavite 5 vrtića, bilo bi i to malo?
    Limani su zidani kada se vodilo računa o svemu, pa ima sasvim dovoljno i vrtića i škola.
  • Telep

    28.05.2018 11:32
    Sta je sa Telepom?
    A zasto se ne bi pobunili i oko Telepa koji postaje nova Detelinara, samo za nizom spratnosti? Ulice na Telepu su poprilicno uske, a samo se nove zgrade ubacuju. Jedina prazna povrsina koliko ja znam je kod Mimadine zgrade na uglu Heroja Pinkija i Mornarske, a i tu povrsinu su predvideli za novu zgradu. Moze li tu mozda da se ubaci neki park ili decije igraliste? Mora li se povezati zgrada sa zgradom u celoj ulici?

    A inace je grad vlasnik te parcele, nije nikakav privatni posed.
  • Dark Veber

    28.05.2018 11:00
    Znači čim neko podržava vrtić na Limanu to znači i da je bot?? E zato oni i imaju 55% izašlih, smešni ste. @Mile, To je ono što stalno govorim, ljudi su g...a (čast izuzecima). Kada bi dobili ponudu dobar deo bi promenio priču.
  • /

    28.05.2018 11:00
    /
    @Tdz
    na adamovicevom naselju je donedavno bilo mesta za parking
    svaki dalji komentar ce preci u fasizam.

    oni koji su se tada bunili bili su odjosi kojima ste dosli da pokazete kako se zida

  • Đura

    28.05.2018 10:59
    Puna podrška
    Podrška za Limance.Svaka vam čast.Bilo bi dobro da i mi Telepčani organizujemo sličan protest protiv novog plana Telepa gde će se po tom planu Telep pretvoriti u urbanističku džunglu sličnoj onoj na Grbavici.Nadam se da će Limanci početi da organizuju ceo grad Novi Sad i da će se ovaj protest proširiti na opštegradski protest protiv urbanističke mafije koja je izašla iz svojih jazbina i evo već tridesetak godina uništava ovaj grad puneći sebi džepove ogromnom količinom novca bez imalo odgovornosti za ono što su učinili.Novi Sad ima prostora da se širi i bezpotrebno je da se od grada pravi gusto naseljeno područje koje stresira stanovništvo,pravi haos u saobraćaju i jednostavno nije za život dostojno čoveka.I zato Novosađani podržimo Limančane i organizujmo se u svegradski protest.Za moj Novi Sad!
  • Gari

    28.05.2018 10:59
    Bravo Limanci!!!
  • @Kaja

    28.05.2018 10:51
    Ne sekiraj se, ako procenimo da treba kontramiting nećeš znati gde ti je dupe a gde glava.
  • dragan

    28.05.2018 10:44
    @ns , posto pausalno pricas, u Ns ne mogu da se grade podzemne garaze na svim mestima zbog infrastrukture kao i zbog podzemnih voda.
    takodje, bitno je da se resi pitanje parkinga i postavlja se pitanje zasto to pitanje nje resavano npr pre 10 ili 15 god, nego se na detelinari i grbavici divljacki zidalo.
    Ovo je ocigledno politicki skup, jer nije mi jasno zasto neko ima nesto protiv vrtica ili parkinga na vec postojecem mestu.
    I Novom Sadu ne treba taj jedan vrtic , nego jos 10 minimum.
    Jedino sto bi licno razmotrio opciju je da se narod izjasni da li umesto te garaze bi bolji efekat imala naplata parkinga.
    Prema tome, gradjani trebaju vise da budu ukljuceni u rad mesnih zajednica, da potenciraju sastanke ako pre svega imaju dobru nameru da se problem resi, a ne ovako, odmah na proteste, setnje i slicne akcije koje pre svega imaju politicku konotaciju i skupljanje dnevno-politickih poena.
  • Limanac

    28.05.2018 10:43
    ...
    S obzirom na visok broj (sa niskom inteligencijom) Vučevićevih botova koji su usmereni na ovu temu, jasno je kolliko mu smeta ova inicijativa građana Limana... OTPOR NEORADIKALIMA!
  • Nervirach

    28.05.2018 10:39
    Evo ih botovi, pobegli iz suma, zaljubljeni u beton. Naprave problem pa onda nuderesenje pod njihovim uslovima. Drugo, sta cemo sa prevarom izgleda zgrade zu centru kod poste? Trece, zar ispod najnovijeg trznog centra nije planirana garaza? Tipicne prevare nad nama lokalcima. Ima savrseno mesto za parking, na mesto vaseg Dino parka.
  • Cane liman

    28.05.2018 10:34
    Javljaju se borine... kao okupljane u radno vreme ... ejjjjj. 18h radno vreme pa jeste kada te izrabljuju ovi sto ih je vučko doveo sve moj do moga.....
  • Mile

    28.05.2018 10:28
    @Dark Veber
    Koliko te plaćaju crni veberu - bote neopevani. Baš bih voleo videti cenovnik za lupetanje koječega. Kaži mi gde mogu da se obavestim, pa ako cena odgovara, a verujem da odgovara, onda... vozi Miško u nedođiju.
  • Kaja

    28.05.2018 10:24
    @Gari
    Pa pokreni peticiju! Da vidimo uzivo vas botove ako imate petlju. Mi smo rekli i vreme i mesto gde cemo biti. Ajd da vidimo i vas jednom.

  • Klisa

    28.05.2018 10:23
    Da li smemo mi sa Klise da dođemo da protestujemo protiv izdradnje vrtića na Limanu, ali da ga izgradite na Klisi?
  • Gladius et anus

    28.05.2018 10:17
    Maximus
    Једно од решења за Лиман јесте и одузимање оних напуштених возила која заузимају паркинг места, а чији су поносни власници управо ови који се као нешто буне...
  • dzi

    28.05.2018 10:04
    aje
    vidim botovi sns rade--ostavljaju komentare

    to vam je jedina delatnost u zivotu i bahacenje po javnim preduzecima
  • RVosha

    28.05.2018 10:00
    Bravo Limanci.
  • NN

    28.05.2018 09:56
    Vučevićevi lajavci
    AV,AV,AV botine. Malo ste pušteni sa lanca da kakite i na ovom portalu. Dosta vašeg siledžijskog ponašanja. Prekipelo narodu. Ne izazivajte.
  • Dobro drvo

    28.05.2018 09:50
    Vrtići tamo gde trebaju
    Svaki poreski obveznik poreza na imovinu , koju uredno plaća ima za pravo da pokuša da reši probleme koje uviđa kao stanovnik grada , da li je potrebno da nas garaže dodatno zrače na ovih +50 stepeni , pošto se Liman ne izgradjuje i broj stanovnika i auta se bitnije ne menja, sem ako se garže ne zidaju da bi poštošači dolazili masovno u PROMENADU !
    U mojoj ulici na Limanu 2 parkiraju zaposleni u Nisu i oni prave gužvu , ukidanje parkinga na Spenu zbog promenade uzrokovo je gužvu na Limanu 2 , a kod mog deteta u vrtiću na ( Limanu 1) , dolaze deca sa Klise, Grbavice , Kamenjara , Nove Detelinare , zar je moguće da se vrtići ne zidaju planski u naseljima gde za to postoji potreba a to je sigurno Nova Detelinara ., Grbavica ,.Podbara .na Limanu 1 i 2 postoje tri vrtića , nadograđena su dva , osnovna škola Jovan Popović će se nadograditi a objekat male škole na Limanu 1 prepustiti Radosnom Detinjstvu ( na sastanku saveta roditelja je bilo reči o tome ) , u blizini je i novosagrađeni vrtić u Radničkoj , a na Limanu 3 i 4 postoje još 3 velika vrtića !
  • Mario

    28.05.2018 09:49
    @Beton Vasa
    Vaso, cini mi se da je vas stav da je grad zapravo grad samo ako je sve zabetonirano izrazito malogradjanski. Skoknite nekad do na primer Berlina. Tamo zive neki mnogo srecniji ljudi od nas, ima jako puno zelenila i zamislite uopste im ne preti opasnost da se jedne noci zbog premalo betona svi pretvore u seljake. Grad cine ljudi, kultura, institucije, infrastrukutura, ne nuzno beton.

  • Tdz

    28.05.2018 09:44
    Ako oni nece
    Ako Limanci nece, ima delova grada gde su parkinzi potrebniji, ako jos imaju gde da se sagrade.
    Grbavica, Detelinara, Adamicevovo naselje, Centar, Podbara...
    Ako novca ima u ovim delovima se niko nece buniti za garaze.
    Betona svakako ima na pretek, samo parkinga nema :)
  • Cale

    28.05.2018 09:41
    lazni Limanci, botine
    Evo javljaju se politicki angazovani poslusnici vladajuce stranke. Da ste toliko za gradnju garaza oglasili bi se vi ranije. Nego ste mislili kako ce plan regulacije proci bez problema, pa sad kad se podigla prasina oko ovoga, brze bolje angazuj botove da glume Limance koji su za garaze i vrtic umesto parka.
  • Ivana

    28.05.2018 09:41
    Odakle vam toliko slobodnog vremena da se okupljate i radnim danima? Da li radite ista, osim sto ste antiprotivni?
  • Liman4

    28.05.2018 09:35
    @Vasa
    Vaso, a sta mislis da tebi isopred dosadasnjeg drveca i poogleda dignemo na 5m od tvoje terase i prozora betonski zid od garaze pa da blejis u njega?, Da ti isti zakloni ulaz svetlosti u stan, i da se na istom tom praznom parkingu skupljaju narkomani i beskucnici koji ce taman lepo dobiti mesto gde da se usele, pisaju, k**aju...i to sve lepo tebi pod prozor.
    A, sta mislis?
  • čekićar

    28.05.2018 09:28
    ccc...
    Gradonačelnik zadužio botine da pišu komentare.
  • sivi dom

    28.05.2018 09:25
    @dark veber

    pa odavno deca iz kraja ne idu u najblizi vrtic....sve se poremetilo od osamdesetih kada smo isli u vrtic sa vrsnjacima iz kraja....to vazi za sve delove grada...

    i da, necemo parkinge, put kroz limanski park i ostale kombinacije za buducnost a koje sluze komsijama....

    parkiraj 150m dalje pa setaj

    Mislim da sam ti rekao da necemo stati!
  • Millos

    28.05.2018 09:21
    Rusiti a ne graditi
    Da se sruse svi limani i napravi srednjovekovni Dodik grad i jos jedno 4 crkve sa otvorenim parking prostorom i blokira most slobode. Da botovi dobiju po baterijsku lampu sa kojom ce biti nocni cuvari Dodik grada.
  • Vlada

    28.05.2018 09:18
    @Vasa

    Naravno da nećete dobiti. I ne loži se bote.
  • Duja

    28.05.2018 09:17
    Jel i mi iz Kaca mozemo da dodjemo da protestvujemo protiv garaza na Limanu?
  • ns

    28.05.2018 09:17
    gradu trebaju podzemne garaze ne samo na Limanima nego i u centru i ostalim delovima grada i to tako da se ne remeto postojece zelenilo nego da se jos i popuni
    nekada smo bili daleko zeleniji grad
    gradu fali bar jos jedan most
    jer mostove ne koriste samo vikendasi
    muzicka i balerska su trebale
    biti iza okretnice na Limanu IV
    tamo ima mesta i za ogroman parking i jos da ostane parkic
    kasarna u Futoskoj da bude gradska bolnica da se rastereti KCV
    u praznim objektima kod studentskih domova isto moze bolnica, vrtic, gerontoloski
    srsmota je da se planovi tako kriju i stidljivo oglasavaju na jednom jedinom mestu sramota je da se sprda sa prigovorom struke a bogami i sa potrebama gradjana
    da se nasilno daju objekti podobnim i rasteruje domace gradjanstvo
    pa mi smo izdvajali za samodoprinos
  • Kiler

    28.05.2018 09:10
    Kakvi Limanci?
    Rasterajte bandu, da su ovi postojali sedamdesetih godina prošlog veka ne bi bilo ni jednog limanca, a ni LIMANA.
  • Rade

    28.05.2018 09:10
    Koliko vidim vec se pretvorilo u politicku zaje...nciju poceli su da dolaze neki od prosle garniture tako da ce se ovo na kraju samo oni imati koristi a ti ljudi tamo ce i dalje imati problem sa parkingom i i dalje nece imati vrtic a oni ce imati sve u kraju gde zive .
  • ???

    28.05.2018 09:06
    Spasavajte NS od betona, ne samo Liman.
  • Mili

    28.05.2018 09:04
    @Dark Veber
    Vas ovde sve izgleda podseca na bajku. Niste pratili na casovima srpskog jezika.
  • Gari

    28.05.2018 08:37
    Ja sam sa Limana i jesam za gradnju vrtića. Apsolutno sam i za gradnju garaža isključivo na postojećim parkinzima! Zašto neko ne pokrene peticiju za ovo, apsolutno sam siguran da nas ima bar pet puta više! Vidim iz razgovora sa komšilukom, ali niko neće pred ovim fanaticima da se izjašnjava. Samo vi gradite, Liman je za vrtić a fale nam i parkinzi!
  • Vasa

    28.05.2018 08:35
    ...
    ...i sada zbog njih par stotina pomalo agresivnih, besposlenih i nadobudnih, nas par hiljada koji hocemo parkinge i garaze - iste necemo dobiti??? Pa draga gospodo sto patite za "zelenim povrsinama" na Limanu, imate Limanski park, kej, kao i Kamenicki park na desetak minuta setnje preko mosta! U cemu je vas problem, beton nije sigurno??? Ako vam jos fali zelenila u gradu, put pod noge - Kac, Kovilj, Budisava, Veternik, Futog, Begec... pa uzivajte u zelenilu koliko vam volja.
  • Petar

    28.05.2018 08:33
    Smeta vrtić i smetaju garaže na postojećim parkinzima, a ne smeta planirana zgrada poreske uprava na limanu 4?

    Da je iko od okupljenih sam pročitao plan i mućnuo SVOJOM glavom, ovo su očigledne stvari.

    Umesto da zaista protestvujemo, a možemo svaki dan za drugu stvar i ne bi ih ponestalo, mi opet dozvoljavamo da nas šačica bagre izmanipuliše zarad svog političkog prepucavanja.
  • Andrija

    28.05.2018 08:26
    Velika podrška
    Očigledno je kako JP Urbanizam pravi urbanistički plan po nalogu nekoga, a GU za urbanizam ga dalje sprovodi.....
  • Dark Veber

    28.05.2018 08:17
    Pazi oni neće VRTIĆ??!!!! Bolje bi bilo umesto što šetate te keruštine da šetate decu.
    A neće ni garažu za parking, na mestu na kome je već parking? Kao iz bajke ˝Svetu se ne može ugoditi˝.
  • A

    28.05.2018 08:12
    Ja sam
    za garaze,pod uslovom da se prave na postojećim betonskim površinama(parkinzi)i da krov garaze bude pretvoren u mini park ili sportski teren .Liman!!!
  • Limanac

    28.05.2018 08:02
    Cuvajte se...
    Nemojte samo dozvoliti da se ova sjajna gradjanska inicijativa pretvori u politicki skup, “za” ili “protiv” bilo koga...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna